Over het Traineeship

Over het Traineeship

Het Risk Insurance Traineeship biedt jou als young professional een unieke kans om kennis te maken met de grootzakelijke verzekeringsmarkt en je carrière een vliegende start te geven. Door hands-on ervaring te combineren met gerichte trainingen en mentorship, kun je als trainee waardevolle vaardigheden ontwikkelen en bepaal je zelf jouw carrièrepad.

Waar ga je werken?

Het traineeship is er speciaal voor young professionals die nog geen keuze voor deze branche hebben gemaakt. Daarom ga je gedurende één jaar bij verschillende bedrijven aan de slag en werk je een half jaar bij een verzekeringsmakelaar en een half jaar bij een verzekeraar.

Verzekeringsmakelaar
In een halfjaar kom je erachter hoe je bijvoorbeeld een wereldwijd transport of een bedrijfspand verzekerd. Als verzekeringsmakelaar heb je direct contact met grote (internationale) klanten en vertegenwoordig je hun behoeften. Je adviseert over preventiemaatregelen en gaat op zoek naar verzekeraars die samen het risico van jouw klant willen dekken tegen de beste voorwaarden.

Verzekeraar
Of je nu een half jaar aan de slag gaat met cyber-, brand-, aansprakelijkheids- of transportrisico’s: bij de verzekeraar kun vele kanten op. Je kan bijvoorbeeld als underwriter de risico’s van bedrijven beoordelen. Jij beslist of je het risico wil dekken en tegen welke voorwaarden. Als je juist wil onderzoeken of een schade gedekt is, dan past de functie claims handler beter bij jou!

Dit kun je verwachten

Work-life balance

Een sociale werkomgeving met goede work-life balance waar heel veel mogelijkheden zijn om via borrels, bedrijfsbezoeken en andere events nieuwe mensen te leren kennen en snel een groot netwerk op te bouwen.

Een goed salaris

Direct geld verdienen met een salaris van €3.000 per maand en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Toekomst

Tijdens het traineeship mag je een kijkje nemen bij grote erkende en internationale bedrijven. Na het traineeship heb je de vrijheid om zelf te kiezen bij welk bedrijf je aan de slag wil gaan.

Maatwerk

Jouw interesses bepalen jouw carrièrepad. Dit doe je onder professionele begeleiding van zowel de bedrijven waar je aan de slag gaat als de VNAB.

Opleidings- programma

Je volgt vakinhoudelijke opleidingen, zoals juridische masterclasses en diverse kennissessies over bijvoorbeeld duurzaamheid en cyber.

Ontwikkelings- programma

De ruimte om jezelf professioneel te ontwikkelen via een persoonlijk ontwikkelprogramma dat o.a. gericht is op leiderschap, communicatie en samenwerken.

Maatschappelijke betrokkenheid

Deze markt heeft een grote maatschappelijke impact. We zorgen dan bedrijven en organisaties, én daarmee onze samenleving, blijven draaien. Thema’s als duurzaamheid en nieuwe technologie spelen hierbij een belangrijke rol.

Netwerken en evenementen

Van seminars tot informele borrels, van grootste bijeenkomsten op unieke locaties tot een gala, festivalcongres en zelfs een padeltoernooi. In deze wereld draait het om connecties en gedeelde ervaringen.

Het sollicitatieproces

01

Reageer online op de vacature

Dat kan gemakkelijk op de contactpagina!

02

Jouw motivatie en CV worden bekeken

Het werving- en selectieproces voor dit traineeship loopt via Rochewood.

03

We nodigen je uit voor een gesprek

Graag gaan we met elkaar in gesprek en kijken we of het traineeship bij jou past. Je mag zelf je voorkeur aangeven bij welke bedrijven je het liefst aan de slag gaat.

04

Je start als Risk Insurance Trainee

Wanneer je wordt aangenomen, word je via gedurende het traineeship Rochewood gedetacheerd.

Zoeken binnen VNAB